top of page
Johanna

Johanna

Van Melle

Ik ben Johanna,

Ook na meer dan 35 jaar yoga ervaring en 12 jaar yoga lesgeven, beleef ik Yoga steeds meer als een oneindig boeiende ontdekkingstocht. Yoga is mijn dagdagelijkse, onmisbare bron van gezondheid, levensenergie en inzicht waarin ik blijf groeien en leren. Dankbaar mag ik telkens weer ervaren hoe Yoga mijn eigen leven en het leven van mijn leerlingen meer kwaliteit en betekenis geeft.

Mijn Yogapad :

Yoga kreeg op een 10-daagse Vipassana meditatie retraite in 1984 als vanzelf een steeds grotere plaats in mijn leven. Ik volgde les bij verschillende lesgevers, in diverse stijlen, in binnen- en buitenland. Geleidelijk aan gaf ik vanaf 2008 ook zelf yogales. Mijn honger naar kennis en kunde groeide. Door zelfstudie vond ik in vele boeken terug wat ik al op mijn mat mocht ervaren.

In 2018 beëindigde ik een vierjarige Klassieke Yoga-opleiding (504 uren) volgens het onderwijs van TVK Desikachar. Deze opleiding gaf me, naast zeer degelijke achtergrondkennis, een bruikbaar kader om Yoga nog gerichter en veiliger door te kunnen geven. Ik schreef mijn eindwerk over "Hoogsensitiviteit en Yoga".

Nieuwsgierig blijf ik me, zowel op studiedagen als in de stilte op mijn eigen yogamat, bijscholen.  

​Er valt nog zoveel te ontdekken op dit wonderlijke yoga levenspad!


In het geheim spraken wij, de wijze en ik.
Ik zei: “Onthul me de geheimen van de wereld.”
Hij zei: “Ssst. Laat de stilte je de geheimen van de wereld vertellen.”
Rumi

bottom of page