top of page
Marleen

Marleen

De Maere

Ik ben Marleen,
Ik volgde jaren Hatha Yoga met Willy Mets als lesgever, namelijk van 1998 tot 2014. Willy leerde mij met aandacht naar binnen te kijken en zo ontdekte ik diepere lagen van yoga. Hij zelf was in de leer geweest bij de stichter van Yoga-Vedanta Aalst, en bij de stichter van de Antwerpse Yogaschool, Râma Saenen. Mijn toegangsweg tot de yoga verliep langs de fysieke weg en de leraar was mijn eerste rolmodel.
In 2017 belandde ik bij Daniël Derweduwen als lesgever. Hij is een autodidact op vlak van yoga, er zelf gedisciplineerd mee bezig. Hij volgde retraites naar het verre Oosten, studeerde de leer van Ayurveda. Hij bracht me bij dat er geen houding is zonder bewuste en verlengde ademhaling zodat er mee ruimte komt in het lichaam. Opnieuw besefte ik dat ik op de juiste weg was en dichter bij mijn eigen kern kwam.
In september 2018 nam ik deel aan een workshop yoga tijdens een Intersoc-vakantie in Zwitserland o.l.v. Laksmi, leerling van de Yoga-academie te Mechelen. Hier voelde ik de uitnodiging om yoga te gaan beschouwen als verbinding met anderen in mijn leven.
De tijd was gerijpt en zo startte ik in 2020 met de opleiding tot yogaleerkracht bij Yogaśāntih o.l.v. Paul Meirsman, yogalerarentrainer, leerling van Frans Moors en erkend door T.K.V. Desikachar en de Yogafederatie van de Nederlandstaligen in België vzw.
Gedurende de opleiding ben ik beginnen schrijven aan de lering over de essentie van het achtvoudige pad volgens Patañjali. De Yoga-Sūtra’s van Patañjali is een wortelboek daterend van 300 tot 200 voor onze jaartelling. Dit wil zeggen dat het een fundament is van een traditie. De weg van de aandacht en de verinnerlijking dragen bij tot groei in de staat van yoga.
Yoga wijst een weg. Yoga wijst dé weg. Onuitsprekelijke schone ervaringen zijn er om te delen. Sinds 2020 geef ik les aan groepen en ben bezig met mijn weg te vinden als leraar.

De citaten van Prof. T. Krishnamacharya zijn erg treffend over thuiskomen bij jezelf. ‘Reguleer je adem, wees gelukkig, verbind je geest met de meester in je hart’ en ‘Yoga is het geschenk aan de wereld’.

bottom of page