top of page
Marleen

Marleen

De Maere

Ik ben Marleen,
Mijn weg tot yoga bestaat uit een vorm van zelfmanagement en uit de vreugde van het zelf te ervaren.
Ik volgde jaren Hatha Yoga, namelijk van 1998 tot 2015. Het is één van de populairste yogastijlen. Mijn toegangsweg tot de yoga verliep langs de fysieke weg: ik leerde er de basishoudingen die je zittend, staand, gedraaid of ondersteboven uitvoert, aannemen en deze gedurende rustig getelde ademhalingen aan te houden.
In 2017 ontdekte ik een andere vorm van yoga bij een leraar die de lessen opbouwde volgens een vorm uit de Iyenger Yoga. Daarin zit hatha en rajas. De focus lag op de uitlijning van het lichaam en de houdingen die in hun uiterste stand worden aangehouden door tegelijk de spieren te ontspannen. Ik leerde er de betekenis begrijpen van een bewuste ademhaling zodat er mee ruimte kan komen in het lichaam.
De tijd was gerijpt en zo startte ik in 2019 met de opleiding tot yogaleerkracht bij Yogaśāntih o.l.v. Paul Meirsman, yogalerarentrainer, leerling van Frans Moors en erkend door T.K.V. Desikachar en de Yogafederatie van de Nederlandstaligen in België vzw. Ik kreeg mijn getuigschrift in 2023. Daar kwam ik nog meer in aanraking met de rijkdom van yoga.
Enkele basisprincipes van het gevolgde onderwijs:
• Viniyoga: een speciale toepassing van de tools van yoga gebaseerd op de situatie van elke persoon
• Vinyāsakrama: gebruik maken van oefenschema, volgens een bepaalde ordening en progressie
• Ahimsā: posities aannemen respect voor jezelf
• Yoga is voedend en helend voor lichaam en geest. Lichaam, adem, bewustzijn werken samen in dezelfde richting zodat er Eenheid is.

Yoga gaat over verinnerlijking, vrede en geluk in jezelf vinden. Mijn intentie is om al het moois dichter bij jou te brengen.

Namasté!

bottom of page