top of page
Ronny

Ronny

Van Stappen

Ik ben Ronny,

Ongeveer 20 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales , ergens op een dakterras in het zuiden van India. Al die eerste keer was er een besef dat yoga je iets kan bijbrengen wat diepgaand en transformerend is. Het geeft je de mogelijkheden een diepe rust te vinden in jezelf die er altijd is en waar je altijd naar kan terugkeren, in alle omstandigheden.

Asana's zijn belangrijk in yoga, maar er is zoveel meer. Alles begint met je adem. Het maakt je bewust van je lichaam, maar nog meer van je geest, en ook daar kan je uiteindelijk rust vinden. Yoga is een meditatie, met je lichaam, je adem en je geest. Bewustmakend en inzicht gevend op alle vlakken.

Gedurende bijna twee decennia gingen we elk jaar terug naar India en verbleven er in verschillende ashrams. Ik volgde een Yoga Alliance opleiding in de Anand Prakash Ashram in Rishikesh, de bakermat van yoga. En verbleef ook verschillende keren in de Sivananda Yoga Ashram in Kerala. Bijna dagelijks ben ik bezig met yoga, praktisch, maar ook nog steeds studerend en breid zo mijn kennis uit met opleidingen op het web.

Wat yoga voor mij heeft betekend en wat ik heb ervaren, wilde ik graag doorgeven aan zo veel mogelijk mensen. Sinds 2006 geef ik dan ook les en ook dat geeft je steeds meer inzicht hoe yoga werkt.

Uit alle stromingen heb ik wel iets geleerd of meegenomen. Ook uit de meer ‘westerse’ benadering, zodat we houdingen veilig uitvoeren en inzichten ook wetenschappelijk afgetoetst worden.

De rode draad in mijn lessen is adembewustzijn, om van daaruit meer aandacht te hebben voor je lichaam en, nog meer, inzicht in de werking van je geest. Ik probeer alle aspecten van yoga mee te geven :. asana's , pranayama , meditatie , en ook de meer filosofische inzichten. Zodat je misschien toch de middelen aangereikt krijgt waarmee je zelf op zoek kan gaan naar antwoorden op al de vragen die je hebt.

Hari Om

bottom of page